Stoeterij Galloper

Onze dekhengsten

Wikke 404

Wikke is een luxe en bijzonder sterk gebouwde hengst met een prachtig silhouet, veel houding, front en allure. De vriendelijke, werklustige hengst heeft het centraal verrichtingsonderzoek met een zeer gelijkmatige cijferlijst afgesloten. Dat de hengst zijn goede eigenschappen doorgeeft, blijkt o.a. uit de aansprekende resultaten van zijn kinderen tijdens de nakomelingentesten. Wikke is dan ook met groot vertrouwen goedgekeurd op afstammelingen.

O.a. dochter Trudi, CK-Kampioene 2009, levert het bewijs dat de Wikke-kinderen zeer gewaardeerd worden op de keuringen. Reeds vele nakomelingen werden veelvuldig geprimeerd en beloond met een kampioenslint of een hoge plaatsing. Ook in de sport komen we regelmatig Wikke-nafok op ereplaatsen tegen. De veelzijdige paarden excelleren in zowel dressuur- als in aangespannen sportdisciplines.

Marijke Folmer heeft Wikke tot en met de Z-dressuur uitgebracht en de amazone roemt zijn aanleg voor de hogere dressuur. Het is uniek dat nagenoeg alle wedstrijden waaraan de combinatie heeft deelgenomen, winnend werden afgesloten.

Inmiddels heeft Wikke ook een goed gekeurde zoon Aarnold 471, verrichtingskampioen 2012. Een scherp ogende hengst welke opwaarts is gebouwd en over een moderne snit beschikt. Aarnold heeft veel formaat en heeft een mooi lang voorbeen. Verwantschapspercentage: 16,4 %. Dit is zeer interessant, mede door Wikke en aan moeders kant de hengstĀ Jakob 302.

Wikke 404 staat ter dekking bij de nieuwe heuvel. www.denieuweheuvel.com

IMG_9375

121026-Wikke404-03